5 tips voor Pasen

Dit zijn de vijf beste boeken over Pasen, met boeken van onder andere Samuel Wells, C.S. Lewis en Dr. A. van der Beek

De gewonde god van Samuel Wells

In De gewonde God gaat de bekende Anglicaanse theoloog Samuel Wells in zijn karakteristieke en heldere stijl in op de betekenis van Jezus’ kruisiging. Dit centrale verhaal van het christendom verkent Wells op een pastorale en theologische manier aan de hand van achttien beelden en motieven uit het Oude Testament, de Brieven en de Evangeliën. Zo laat hij zien hoe God tot het uiterste gaat om in Christus met ons te zijn.

Bij dit boek is een leesplan met vragen en gebeden beschikbaar, wat het ideaal maakt voor een bijbelkring of persoonlijke overdenking binnen én buiten de veertigdagentijd.

In 'Het probleem van het lijden' stelt C.S. Lewis de vraag: 'Als God goed en almachtig is, waarom staat Hij dan toe dat mensen moeten lijden?' In dit boek, dat leest als een spirituele pelgrimage, geeft hij een helder en tegelijk vertroostend uitzicht over de grens van pijn en verdriet. Er is geen schrijver die zo helder kan uitleggen wat het betekent om christen te zijn als C.S. Lewis. Hij blijft niet steken in een abstracte theologische uiteenzetting, maar maakt het Bijbelse verhaal op een persoonlijke manier tot een prachtig geschenk.


Altijd dat kruis van Dr. A. van de Beek

Altijd dat kruis van dr. A. van de Beek is een verantwoording van zijn stellingname dat de christelijke theologie draait om Christus en dat Hij is in deze wereld het meest zichtbaar aan het kruis. Daar, aan het kruis, leren wij God kennen. Van de Beek wordt niet moe om dit steeds weer aan de orde te stellen. Zijn lezers worden er soms wel moe van: altijd maar weer dat kruis. In dit boek legt Van de Beek uit dat zijn benadering juist pastoraal en missionair essentieel is. Een optimistisch verhaal stuurt juist de mensen die het hardste het evangelie nodig hebben met een kluitje in het riet. God is liefde, maar niet lief. Gelukkig maar dat Hij niet alles pikt.

God, waarom? van Bert Schroten

­Waarom is er zoveel lijden in de wereld? Wil God daar iets mee zeggen? En waarom treft juist gelovigen soms veel lijden? In de huidige pandemie worden die eeuwenoude vragen opnieuw vaak gesteld. Daarom wil God waarom? breed luisteren naar diverse ‘stukjes antwoord’ die de Bijbel aanreikt. Vragen die gesteld worden zijn onder andere: Is God wel almachtig? Gebruikt Hij lijden om ons te laten groeien, of juist om ons te straffen? Door bij alle bijbelse antwoorden op deze vragen stil te staan, wordt het volledige antwoord op de waaromvraag nog niet gevonden. Maar door genuanceerd over de veelheid van bijbelse noties na te denken, biedt dit boek wel verdieping aan rond deze vragen.

Borgtocht van C.G. Vreugdenhil

Gedurende de lijdensweken in het kerkelijk jaar richt de aandacht zich op het lijden van Christus. In deze bundel biedt ds. Vreugdenhil voor elke dag een overdenking. Vanaf de prediking van Johannes de Doper in de eerste week tot aan de dood van Christus wordt het lijden van de Heere Jezus beschreven. Ds. Vreugdenhil wijst op de toegang tot God die door het lijden en sterven van Christus voor zondaren is geopend.
Een groot deel van de meditaties in dit boek verschenen eerder als onderdeel van de bundel De prediking van de verzoening.

Select Columns Layout