Ontmoet schrijvers van christelijke romans

Achter elk boek zit een auteur en het alle romans komen uit een mens. Misschien zit er zelfs wel iemand achter het boek waarvan je niet had verwacht dat ze zo zouden zijn. Hieronder ontmoet je schrijvers van christelijke romans. Schrijvers die prijzen hebben gewonnen, liever superheld zouden zijn of vooral gelukkig worden van hoofdpersonen die voor onorthodoxe keuzes staan.

Ontmoet de romanschrijver: Lynn Austin

Bekroond met Christy Award

Lynn Austin wordt geroemd om haar historische romans, zoals 'Dochters van de kust' en 'Eva's dochters'. Ze is een echt familiemens en duikt voor haar verhalen graag in haar eigen familiegeschiedenis. Ze woont in het Amerikaanse stadje Holland, waar haar roman 'Anker in de storm' zich ook afspeelt. Van haar romans zijn in Nederland inmiddels meer dan 400.000 exemplaren verkocht.

Ook heeft zij de Christy Award gewonnen, een prijs voor de beste werken van Christelijke auteurs. 

Ontmoet de romanschrijver: Mario Escobar

Mario escobar

Onorthodoxe keuzes

Mario Escobar is de auteur van 'Het schooltje van Auschwitz'. Hij studeerde geschiedenis. Zoals het een geschiedkundige betaamt, duikt hij graag helemaal in een bepaalde periode. Hij heeft een speciale fascinatie voor hoofdpersonen die onorthodoxe keuzes maken.

Ontmoet de romanschrijver: Michelle Griep

Auteur, blogger, superheld

Michelle Griep is auteur, blogger en sporadisch superheld. Ze is een van die mensen die poezielessen over dansen verkiest. Daarnaast is ze meer fan van Brontë dan van Austen en leest ze als guilty pleasure Asimov, Vonnegut en Wells.

Ontmoet de romanschrijver: Elisabeth Musser

Entertainment met een ziel

Elizabeth Musser schrijft zoals ze het zelf zegt ‘entertainment met een ziel’, waarmee ze aanduidt dat haar boeken niet alleen voor vermaak zorgen, maar ook een boodschap overbrengen. Deze boodschap heeft alles te maken met de Christelijke theologie. Na het afronden van haar studie is Elizabeth Musser gaan werken als zendelinge in Frankrijk; dit is de inspiratie geweest voor haar boeken. In haar boeken komt de rol van God in het leven van anderen naar voren, iets wat ze als zendelinge voor haar eigen ogen heeft zien gebeuren. Hierdoor zijn de boeken niet alleen meeslepende romans, maar bieden ze ook punten van herkenning aan lezers.


Ontmoet de romanschrijver: Irma Joubert

Rechtvaardigheid vs onrecht

“Schrijven en verhalen vertellen, dat is voor mij als ademen,” vertelt Irma Joubert. “Het is niet een kwestie van zin maken of aan het werk gaan. Ik ervaar het als een noodzakelijk iets, een drang die sterker is dan ikzelf. Schrijven zit me in het bloed. Ik móet gewoon vertellen. Als God mij genadig is, zal er daarom altijd opnieuw een verhaal op mij liggen te wachten, een verhaal dat verteld moet worden.”

Kenmerkend voor de romans van Irma Joubert is dat ze serieuze thema’s aan de orde stelt: de standen- en klassenmaatschappij, de Apartheidspolitiek, bloedschande, rechtvaardigheid versus onrecht. Op een subtiele manier verweeft ze dit met het dagelijks bestaan van mensen van vlees en bloed. Want wat betekent het voor een dorpsgemeenschap als de Indische kruidenier opeens door de overheid gesommeerd wordt om kilometers verderop, in de woestenij, zijn handel voort te zetten? Zijn winkeltje platgegooid, zijn levensperspectief in duigen. Op deze manier geeft Irma Joubert de thema’s een menselijke maat en brengt ze de impact ervan heel dicht bij de lezer.

Bekijk hier meer schrijvers van christelijke romans. Meer geïnteresseerd in non-fictie? Klik dan hier.