Voor liefhebbers van 'Leven van Geert Grote' is hier een selectie van andere briografieën.
‘Leven van Geert Grote’, geschreven door Thomas Kempis, is de biografie van Geert Grote, de grondlegger van de Moderne Devotie. Zevenhonderd jaar geleden stierven beide ouders van de toen tienjarige Geert Grote tijdens de eerste golf van de zwarte dood; 34 jaar later overleed hij aan dezelfde ziekte. Twaalf jaar voor zijn dood had hij een religieuze ervaring die zijn leven drastisch zou veranderen. Door zijn vurige geloof werd hij de grondlegger van de Moderne Devotie. Zonder hem zou de wereld nooit gehoord hebben van de Broeders en Zusters van het Gemene Leven of ‘De navolging van Christus’. Vijftig jaar na zijn dood schreef Thomas Kempis een biografie van deze markante religieuze wegbereider.
Meer biografieën zoals 'Leven van Geert Grote'
Stanley Hauerwas is een begrip in de theologie. Soms wordt zijn werk geroemd om zijn radicaliteit, tegendraadsheid en profetisch vermogen, dan weer bekritiseerd als tribalistisch, onrealistisch en te weinig samenhangend. Maar is dat het hele verhaal? In dit boek nemen Ariaan Baan en Jan Martijn Abrahamse de lezer mee in het leven en denken van Hauerwas, niet alleen om een vollediger beeld te geven van zijn theologische oeuvre, maar ook om te laten zien wat ‘Stanley’ drijft als theoloog en als mens.
In zijn autobiografie In het geheim geloven vertelt Tomáš Halík over de hechte relatie die hij had met Vaclav Havel, Paus Johannes Paulus II en de Dalai Lama. Tomáš Halík groeide op tijdens het stalinisme en werd christen in een tijd van ernstige vervolging van de kerk. Hij maakte de Praagse lente mee en de Sovjetbezetting in 1968. Vanuit zijn autobiografie gaat Tomáš Halík in op fundamentele theologische vragen. Tevens biedt hij een fascinerende inkijk in zijn innerlijke crises en conflicten. Halíks levensverhaal is getekend door het communisme, geheimhouding en het constante dreigende gevaar. Dit maakt zijn boek tot een indringend getuigenis van een demonisch tijdperk.
‘Dietrich Bonhoeffer 1906-1945’ is de meest betrouwbare biografie over Bonhoeffer. Ferdinand Schlingensiepen is een eminente kenner van Bonhoeffers leven en werk. Wie was deze theoloog? De auteur put uit vele bronnen: brieven, gedichten, gebeden, liederen en aantekeningen. Zijn werk is het resultaat van jarenlang systematisch onderzoek en het gebruik van nieuw bronmateriaal. Hij zet een compleet beeld neer van Bonhoeffer als theoloog, schrijver, verzetsstrijder en persoon. ij Hij Gerard Dekker en Gerard den Hertog
‘Tegendraads gereformeerd’ is een passende titel voor de biografie van de geliefde theoloog C. Graafland, inspirator van de gereformeerde gezindte. Prof. dr. C. Graafland werd in 1928 geboren in een piëtistisch-gereformeerd gezin. Na zijn predikantschap in Ameide en Tienhoven, Woerden, Veenendaal en Amsterdam, was hij van 1972-1993 bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Utrecht in de Gereformeerde Godgeleerdheid vanwege de Gereformeerde Bond. Hij groeide uit tot een spraakmakend en tegendraads theoloog. Hij was soms kritisch op de gereformeerde traditie. Toch is Graafland zijn leven lang overtuigd gereformeerd gebleven. Deze biografie toont zijn existentiële gerichtheid op het Woord.